Dezinsecție

Dezinsecție

Metodele de combatere sunt cel mai adesea chimice și se realizează prin aplicarea produselor insecticide folosind tehnici specifice habitatului - pulverizări și/sau aplicări punctuale.

La exterior, mijloacele de dezinsecție includ atât delarvizări, cât și tratamente de combatere a vectorilor.

DEZINSECȚIA LA EXTERIOR

Se realizează în condiții meteorologice favorabile (fără vânt puternic, precipitații), când temperatura mediului exterior este mai mare de 15° C. În mod specific, se execută în perioadele de activitate maximă a insectelor de disconfort, respectiv dimineața și seara, utilizând generatoarele de aerosoli reci și calzi sau aparate capabile să efectueze pulverizare ULV.

Toate tratamentele de dezinsecție exterioară se realizează cu respectarea prevederilor aplicabile ale Ordinului nr. 127/1991 emis de Asociația Crescătorilor de Albine din România.

DEZINSECȚIA LA INTERIOR

În spațiile interioare dezinsecția se face prin pulverizarea insecticidelor astfel concepute sau prin aplicarea insecticidelor de ultimă generație sub formă de gel. În funcție de vectorii/insectele de disconfort care sunt vizate, aplicarea insecticidului se realizează diferențiat, atât din punct de vedere al formulei utilizate, cât și al zonei de tratat:

  • pentru muște și țânțari: jumătatea superioară a pereților, pe tavan, în locuri expuse luminii solare;
  • pentru purici: întreaga pardoseală (cu efect de băltire);
  • pentru gândaci: insecticidele de tipul suspensiilor sau al emulsiilor se aplică prin pulverizare la nivelul plintei, pe o bandă de 20-30 cm care să cuprindă atât podeaua, cât și pereții;
  • pentru molii: se aplică tratamente prin fumigație, cu ajutorul generatoarelor de ceață caldă sau tratamente prin pulverizare cu ajutorul pompelor manuale cu presiune prealabilă;
  • insecticidele de tip gel se aplică în zone cât mai retrase, în spatele obiectelor aflate în încăperi, dar mai ales în locurile cu temperaturi ridicate (în spatele aparatelor frigorifice, al aparatelor de aer condiționat).

Meniu